Of het nu een eenvoudig Afghaans eethuis is of een chique gastronomische tempel, Londen heeft geen gebrek aan foodie-hotspots. 

Hier zijn vijf gourmetadressen om je vingers bij af te likken. En mochten ze vol zitten, dan hebben we ook vijf off-piste alternatieven voor je.

Londen voor foodies

 • De knapperigste fish and chips

  63–65 Parkway, NW1 7PP

  Er zijn maar weinig guilty pleasures die aanvoelen als thuiskomen, maar dit favoriete Britse gerecht doet dat wel. Het perfecte bord fish en chips (of papieren zak als je haast hebt) bestaat uit een flinke lading friet (krokant aan de buitenkant, zacht aan de binnenkant) en verse vis.

  De vis van Hook, op een steenworp van Camden Market, wordt duurzaam gevangen en geeft een nieuwe twist aan deze klassieker. Probeer bijvoorbeeld de vis gepaneerd in Cubaans broodkruim of in een jasje van beslag met inktvisinkt.

  Of probeer niet gebakken maar rauw: Bij Oysterman in Covent Garden proef je de lekkerste schaaldieren van de Britse kust.

 • Kruidige import

  49 Frith Street, W1D 4SG

  Als het op culinaire invloeden aankomt, hebben we veel toprestaurants in de hoofdstad te danken aan de kronkelende handelsroutes en het nieuwsgierige smaakpalet van de Britten. Je vindt in Londen werkelijk alles: van een Maleisische roti canai tot een moderne Indiase brasserie. Wil je iets ongewoons beleven? Ga dan in de rij staan bij Hoppers in Soho.

  Het gelijknamige gerecht uit Sri Lanka bestaat uit flinterdunne pannenkoeken in de vorm van een kommetje, die worden opgediend met een vurige kerriesaus en een zachte chutney van kokosnoot.

  Of probeer Smoking Goats overheerlijke interpretatie van Thais streetfood (zeldzame vleessoorten die worden gerookt over een vuur van zoet kastanjehout).

 • Het klassieke instituut

  252 High Holborn, WC1V 7EN

  Het nieuws dat M. Manze, hét adres voor pie-and-mash, na 106 jaar de deuren zou sluiten, kwam hard aan bij de vaste klanten. Gelukkig leeft de kunst van het pasteitjes maken verder bij Holborn Dining Room. En hoe: deze elegante brasserie (antieke spiegels, lederen banken) produceert elke dag 200 Instagram-waardige pasteitjes.

  Trek naar de pas geopende Pie Room om de koks aan het werk te zien of scoor een onweerstaanbare Beef Wellington voor een klassiek diner in Londen.

  Of probeer Quality Chop House, een ode aan de hedendaagse Britse gastronomie in een mooi ingericht Victoriaans huis.

 • De Michelinster

  81 Fulham Road, SW3 6RD

  Londense restaurants met een Michelinster zijn niet bepaald schaars en je kunt er terecht voor alles van Indiase tapas tot eindeloze brunches. Er zijn er echter maar weinig die zoveel culinaire hoogstandjes klaarspelen als Bibendum.

  De Franse chef Claude Bosi heeft nieuw leven geblazen in het vroegere hoofdkwartier van Michelin zelf. Verwacht slim herwerkte klassiekers, intense smaken en een lange wijnlijst die garant staat voor een avond epicurish genot.

   

 • De brunch

  110 Bishopsgate, EC2N 4AY

  Een English breakfast mag dan wel geneeskrachtige eigenschappen hebben, Londenaren hebben ook de brunch omarmd als favoriete manier om een kater weg te werken. Verzacht de pijn bij Duck & Waffle, gevestigd op de 40ste verdieping van Heron Tower.

  De gekonfijte eend met een in ahornsiroop gedrenkte wafel is het gerecht van het huis: dit is hartig comfortfood om van te smullen terwijl je geniet van het adembenemende panorama. Kom vroeg als je de feestvierders van de avond ervoor wilt gadeslaan: je kunt er al vanaf 6 uur ‘s morgens terecht voor het ontbijt.

  Of probeer de bottomless brunch bij Prince of Peckham op zaterdag en doe je tegoed aan Caraïbische smaken.


Boek flexibel ticket


Ook interessant

Uit eten in Londen

Geen idee waar je in Londen lekker en betaalbaar kunt eten? Ga met ons mee op culinair avontuur.

Lees meer

Restaurants met Michelinster in Londen

Als je in Londen echt bijzonder wilt dineren, ga dan naar een van de vele restaurants met Michelinster.

Restaurants met Michelinster

9 restaurants in Londen om te proberen

Er zijn er zo veel dat het lastig kiezen is. Dus begin met deze.

9 restaurants in Londen

Foto's: © Duck and Waffle; © Duck and Waffle; © Hook; © Hoppers; © Holborn Dining Room; © Steven Joyce; © Duck and Waffle; © Kerb; © Richard Bryant; © courtesy of kricket