Inloggen / registreren

Wie in Londen op zoek gaat naar souvenirs, moet zeker naar Liberty, het warenhuis dat met hout is afgewerkt en waar je van kelder tot zolder de meest felbegeerde spullen uit de hoofdstad vindt. De volgende stop op je lijstje? Ontdek de nieuwste designer streetwear bij Dover Street Market of las een culinaire pauze in bij de feestelijke streetfoodkraampjes van Borough Market. Toch nog ponden over? We hebben alvast vijf originele, oh-zo-Britse geschenken voor je uitgekozen zodat daar snel verandering in komt. Van Wonka-waardige truffels tot de beste punch in de stad: deze cadeaus toveren ongetwijfeld een smile op het gezicht van de gelukkige ontvanger.

 

 

Vijf mooie cadeaus om mee te brengen uit Londen

 

 • Een paraplu van James Smith & Sons

  Hazelwood House, 53 New Oxford Street, WC1A 1BL

  De meest geliefde ambachtelijke paraplumaker van de hoofdstad houdt de Londenaren al droog sinds de jaren 1830. Dames hebben de keus uit onder meer een ‘potlood’ en ‘vogelkooi’. Heren kunnen bijvoorbeeld kiezen voor dit elegante exemplaar met de kop van een haas. Een bezoek aan de winkel is een geschiedenisles want het is een historisch gebouw. Vraag een taxichauffeur gewoon je naar de ‘Umbrella Shop’ te brengen: zij weten waarheen.

 • Union Jack truffelselectiedoos van Rococo

  5 Motcomb Street, SW1X 8JU

  Geef toe aan je chocoladeverslaving bij de bekroonde chocolatiers van Rococo. Deze flagshipstore in Belgravia is als de grot van Aladdin maar dan met eetbare schatten: in chocolade gedipte sinaasappels, dunne chocoladewafeltjes met zeezout en munt, pralines met rozen en violetjes, karamel, enzovoort. Trakteer jezelf op wat Brit-pop schwung met een Union Jack-doos met daarin truffelverleidingen met chili en roze marc de champagne.

 • London Cup punch van Sipsmith

  The Distillery, 83 Cranbrook Road, W4 2LJ

  Wat is Britser dan gin gebaseerd op thee? De London Cup punch van Sipsmith vermengt zijn bekroonde Londen Dry Gin met earl grey-thee. En hoe! De extra toetsen bernagie, citroenkruid en andere botanische smaken maken het alleen maar nog lekkerder. Londenaren hebben iets met gin: een trip naar het hoofdkwartier van de distilleerderij in het groene Chiswick loont de moeite: gegarandeerd een onvergetelijke tasting.

 • Lippenbalsem voor zeevaarders van Arthur Beale

  194 Shaftesbury Avenue, WC2H 8JP

  Houd je lippen zeemanswaardig met biologische sheaboter, bijenwas en zachte amandelolie, de ingrediënten van deze balsem die in Hackney wordt gemaakt. De 400 jaar oude winkel van Arthur ligt op een ietwat verrassende plek: op Shaftesbury Avenue verwacht je geen zeilwinkel. De buit is alvast ongemeen interessant: allerlei zeewaardige spullen zoals Bretoense T-shirts, stormbestendige truien, koperen bellen en nog veel meer.

 • Parfum met amber bij Laboratory Perfumes

  Liberty, Regent Street, W1B 5AH

  Laboratory Perfumes werd in 2011 opgericht onder het motto: ‘doe niemand of niets kwaad’. De uniseks geuren zijn ongecompliceerd en duurzaam, geïnspireerd door natuurlijke bloemen, kruiden en aromatische plantaardige stoffen uit Groot-Brittannië en daarbuiten. We zijn ook weg van de minimalistische (en volledige recyclebare) verpakking. Je kunt kiezen uit vijf geuren.  Wij zijn fan van het hartverwarmende, kruidige Amber. Kies jouw favoriet bij Liberty, het officiële Londense verkooppunt van Lab.

Kies uit zorgvuldig geselecteerde hotels


Ook interessant

Winkelen in Londen

Onze tips voor een geslaagde shoppingspree.

Shoppen in Londen

Coal Drops Yard

Volg de coolste kids van Londen naar deze gerenoveerde victoriaanse kolenopslagplaats.

Coal Drops Yard

Hoe overleef je een shoppingtrip naar Oxford Circus?

Verwencadeautjes, gebakjes: ga met onze gids in stijl shoppen in de meest levendige winkelstraat van Londen.

Shoppen in Oxford Street


Boek trein + hotel

Stad of Station
Stad of Station

 

Algemene voorwaarden Trein + Hotel

Voor alle boekingen gelden de desbetreffende voorwaarden. Bij het boeken wordt meegedeeld welke voorwaarden van toepassing zijn. Je vindt hier de meest recente voorwaarden voor respectievelijk hotels en pakketreizen met trein + hotel. Mocht je verder nog vragen hebben, ga dan naar onze hulppagina’s.

Wij zijn aangesloten bij de Britse organisatie van reisbureaus, de ABTA, zodat je recht hebt op ondersteuning door de ABTA. Ook is de gedragscode van de ABTA van toepassing. Voor alle losse hotelreserveringen en pakketreizen met trein- en hotelboekingen geldt een garantieregeling voor het geval dat de uitvoerder in gebreke blijft. Niet alle andere diensten vallen onder deze regeling. Informeer bij ons welke dekking van toepassing is.

Belangrijke reisinformatie: Voor reisadvies en algemene gezondheidsadviezen voor op reis ga je naar respectievelijk diplomatie.belgium.be en www.itg.be/N/reisgeneeskunde.

Eurostar Holidays Limited is in Engeland en Wales in het handelsregister ingeschreven onder nummer 11005481. BTW-nummer 286 2413 93. Vestigingsadres: Times House, Bravingtons Walk, London N1 9AW. Eurostar Holidays Limited is een volledige dochteronderneming van Eurostar International Limited.

Foto's: © Eurostar; © Eurostar; © James Smith & Sons; © Rococo; © Sipsmith; © Arthur Beale; © Laboratory Perfumes; © Getty; © Sive Hugues; © Getty