Inloggen / registreren

Londen voor kunstenaars

Als een van de belangrijkste kunststeden van Europa biedt Londen een scala aan schitterende musea en galerieën. Van wereldberoemde instituten tot onafhankelijke collecties – de schier eindeloze lijst kunstinstellingen maakt de Britse hoofdstad tot een ideale bestemming voor een culturele reis door de moderne kunst. We hebben vijf van de beste adressen uitgezocht om fotografie, schilderijen en beeldhouwkunst te bewonderen tijdens je bezoek aan Groot-Brittannië.

Stad of Station
Stad of Station
 • Tate Britain

  Millbank, London SW1

  Van Turners krachtige schilderijen tot de welvende sculpturen van Henry Moore – de Tate Britain biedt zowel klassieke als moderne meesterwerken.

  Bovendien is het oudere broertje van de Tate Modern met zijn uitmuntende architectuur en gemarmerde zwart-witte trap ook nog een kunstwerk op zich.

 • Serpentine Gallery

  Kensington Gardens, London W2

  In het hart van Kensington Gardens verwelkomt de Serpentine Gallery een kleurenspel van aanstormende en gevestigde moderne kunstenaars, zowel schilders als dichters, musici en beeldhouwers.

  Genieten voor het hele gezin!

 • The Photographer’s Gallery

  16 - 18 Ramillies St, London W1

  Deze tempel voor de fotokunst in Soho was de eerste openbare Londense ruimte waar vroeg werk van fotografen als Robert Capa en Juergen Teller werd tentoongesteld.

  Tegenwoordig biedt het zes verdiepingen tellende bakstenen gebouw plaats aan een enorme variatie aan tentoonstellingen over bijvoorbeeld de allereerste fotografie en de beeldvorming van vrouwen in de media.

 • Saatchi Gallery

  Duke Of York's HQ, King's Rd, London SW3

  Sinds de opening in 1985 presenteert de Saatchi Gallery innovatieve werken uit de hedendaagse kunstscene – in een contrasterend gebouw in palladiaanse stijl.

  De keurig geordende tuinen zijn een prachtige setting voor een wandeling na het artistieke geweld .

 • Barbican Art Gallery

  Silk St, London EC2

  Last but not least, de Barbican Art Gallery, met zijn fraaie uitzicht op The City. De eclectische programmering bevat een mengelmoes van kunst, theater en andere culturele uitingen.

  Het grote complex is een prima plek voor een uitje met de kinderen, mede vanwege de voordelige prijzen voor jonge bezoekers.

Evenementenkalender Londen

27
Mar 2019
-
11
Aug 2019

Van Gogh and Britain

Als jongeman woonde de Nederlander drie jaar in Londen. Deze blockbustertentoonstelling in Tate onderzoekt hoe dit zijn leven en werk beïnvloedde. 2 tickets voor de prijs van 1 met je Eurostar-ticket.

Meer weten

 

6
Jun 2019
-
8
Sep 2019

Natalia Goncharova

Ken je deze Russische avant-gardekunstenares nog niet? Kom haar experimenten met textiel en modernistische schilderijen ontdekken. 2 tickets voor de prijs van 1 met je Eurostar-ticket.

Meer weten

23
Oct 2019
-
26
Jan 2019

Bridget Riley

Ontdek de 60-jarige carrière van de moeder van op-art, bekend voor haar zwartwitschilderijen van de jaren 60. 2 tickets voor de prijs van 1 met je Eurostar-ticket.

Meer weten

Met je Eurostar-ticket naar het museum

Toon je Eurostar-ticket aan de kassa en je mag binnen met z’n tweeën voor de prijs van één.

Lees meer

Wachten hoeft niet! Sla de rij over en bespaar tijd.

Haal meer uit je vakantie en vermijd de lange wachtrijen door ‘skip-the-line’-tickets te boeken via onze partner, Musement.

Bekijk het aanbod


Ook interessant

Cultuur in Londen voor een zacht prijsje

Ervaar het beste wat Londen te bieden heeft, van musea tot comedyclubs, voor weinig geld.

Lees meer

Vijf keer gratis muziek in Londen

Pik gratis optredens in de stad mee, van live jazz tot deejaysets

Lees meer

Tate Moderngids

Ontdek toppers van de dada- en popartbeweging, bewonder het panorama over Londen en wandel rond in de geometrische bijgebouwen.

Lees meer

Foto's: © Stephen White, Courtesy of the Saatchi Gallery; © Stephen White, Courtesy of the Saatchi Gallery; © Courtesy of Tate Britain; © Jim Stephenson; © Dennis Gilbert, Courtesy of The Photographer's Gallery; © Daniel Hewitt; © Tate Modern; © Spiritland; © Getty; © Vincent van Gogh, Starry Night Over The Rhone, 1888, Paris Musée d’Orsay; © Natalia Goncharova, Harvest Angels Throwing Stones on the City, ADAGP Paris and DACS; © Bridget Riley All Rights Reserved; © Eurostar creative; © Shutterstock