Help
Inloggen / registreren

Londen barst van de activiteiten voor volwassenen… en voor kinderen. Of je nu tijdens de schoolvakantie komt of voor een lang weekend, er zijn meer dan genoeg (betaalbare) activiteiten voor de kleintjes die ook leuk zijn voor volwassenen. Bezoek de Family Zone in de Tate Modern, ga griezelen met de dino's in het Natural History Museum of geniet van een o-zo-Britse Afternoon Tea. Weer eens wat anders dan een rondje per bus om Piccadilly Circus.

 

Leuke dingen om te doen met het hele gezin in Londen

 

 

 

 • Natural History Museum

  Cromwell Rd, London SW7

  Het Natural History Museum, befaamd om een van ’s werelds beste natuurhistorische collecties, is geliefd bij kinderen om twee belangrijke (en reusachtige) redenen: Dippy, het afgietsel van een compleet diplodocusskelet en de levensgrote animatronic-tyrannnosaurus. Reden genoeg dus.

 • Gezinsfaciliteiten van Tate Modern

  Bankside, London SE1

  Dit centrum voor hedendaagse kunst biedt verschillende activiteiten speciaal voor jonge bezoekers.

  Alle tentoonstellingen zijn gratis voor kinderen jonger dan 12 en dankzij audiokits, interactieve schermen en - onze favoriet - een digitale tekentafel die schetsen op de muur projecteert, is er genoeg te beleven. 

 • Kensington Gardens

  W2 2UH

  De Kensington Gardens waren ooit onderdeel van Hyde Park en behoren tot de acht Royal Gardens in Londen. Bewonder Kensington Palace, de residentie van Prins William en Kate Middleton, en ravot erop los in de speeltuin met piratenschip ter herdenking van Diana, prinses van Wales.

 • Sea Life London Aquarium

  County Hall, Westminster Bridge Road, SE1 7PB

  Londen telt sinds kort twee heel bijzondere nieuwe inwoners: de balugawalvissen Little Grey en Little White. Het aquarium zet zich namelijk in voor de redding en het behoud van bedreigde diersoorten. Een interactief paradijs voor de kleintjes: lopen over het haaienbad, een duivelsrog in de ogen kijken of een anemoon kietelen … Het kan er allemaal!

Wat zijn er voor gratis en goedkope dingen om te doen met kinderen in Londen?

Londen heeft veel te bieden voor jonge bezoekers. De fantastische musea, spectaculaire theatershows en iconische monumenten vallen zeker bij wat oudere kinderen in de smaak. En het beste nieuws: veel van de kinderattracties in de stad zijn gratis. Hier zijn onze tips voor goedkope activiteiten voor kinderen in Londen.

 • National Maritime Museum

  Park Row, SE10 9NF

  Kinderen jonger dan zeven zijn gek op de gratis Ahoy-galerij waar ze de stookkamer bedienen, schepen repareren en een ijsbreker besturen.

 • Mudchute Park and Farm

  Pier Street, Isle of Dogs, E14 3HP

  De toegang tot deze stadsboerderij met konijnen en alpaca’s is gratis. Om er te komen neem je de DLR (Docklands Light Railway) naar Crossharbour. Als je in het voorste treinstel gaat zitten, kun je net doen alsof je zelf de bestuurder bent. 

 • The South Bank

  Een fantastische uitstap voor gezinnen: straatartiesten, spetterende fonteinen en een zingende lift in de Royal Festival Hall.

 • Columbia Road Flower Market

  Columbia Road, E2 7RG

  Elke zondag wordt Columbia Road in een bloemenmarkt omgetoverd. De verkopers staan er bekend als echte lolbroeken. Ze brengen de volksgeest en het woelige verleden van het oostelijke Londen weer tot leven. Je vindt er ook tweedehandswinkels, banketbakkerijen, cafés en de typische pubs van Oost-Londen. En alsof dat allemaal nog niet mooi genoeg is, wordt de boel nog eens opgevrolijkt door straatmuzikanten. 

 • Hamleys

  188-196 Regent St, Soho, London W1B 5BT

  Kijk je ogen uit of sla souvenirs in bij deze mega-speelgoedwinkel. Stap uit bij metrohalte Oxford Circus. Open maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 21:00 uur. Zaterdag van 9:30 tot 12:00 uur en zondag van 12:00 tot 18:00 uur.

Kindvriendelijke hotels in Londen

Kindvriendelijke restaurants in Londen

 • Cereal Killer Café

  139 Brick Lane, E1 6SB

  Dit hipster café met flashy kleuren is pure nostalgie! Ga op een van de kinderbedden zitten en herbeleef je wildste en zoetste kinderdromen. Een bolletje ijs met chocopops in een bowl met cornflakes? Ontbijtgranen met cookiedeeg en vanillemelk? Een milkshake met Frosties? Je kunt het zo zot niet bedenken! Voor een kleurrijke en energieke start van je dag.

   

 • Santa Maria

  160 New Cavendish Street, W1W 6YR

  Santa Bufalina pizza

  Pizzaperfectie vind je in de beste Napolitaanse pizzeria van Londen: zijdezachte buffelmozzarella, saus van San Marzano-tomaten en een krokante zuurdesembodem.

 • Poppie’s Fish and Chips

  6-8 Hanbury Street, London, E1 6QR

  Poppie’s gaat al sinds de jaren ‘50 mee en is een waar Londens instituut, met inmiddels drie verschillende vestigingen verspreid over de stad. De originele zaak in Spitalfields heeft een authentieke retro-vibe, maar met zijn duurzaam gevangen vis en eersteklas ingrediënten is Poppie’s allesbehalve ouderwets.

   Omdat dit restaurant is gevestigd in de East End kun je er niet alleen een bord perfecte, knapperige fish-and-chips krijgen maar ook ingelegde paling, de locale specialiteit.

   

 • Pophams Bakery

  19 Prebend Street, N1 8PF

  In Islington tillen ze het koffie-met-croissant-ritueel tot een hoger niveau. De specialiteit van deze bakkerij is een superlicht en luchtig bladerdeeg dat smelt in de mond. Bacon en ahornsiroop, zout en rozemarijn, perzik en crème anglaise … De verfijnde broodjes van Pophams blinken uit in elegantie en originaliteit. De kers op de taart? Een matcha latte in prachtig ambachtelijk aardewerk. Ook om mee te nemen richting kanaal.

 • Wahaca Southbank

  Queen Elizabeth Hall, Belvedere Road, SE1 8XX

  Smullen van taco’s en burrito’s, terwijl de boten over de Thames voorbijvaren? Dat kan hier, in oude scheepscontainers. Deze keten met ecologisch verantwoorde principes stelt Mexicaanse kwaliteitsgerechten aan toegankelijke prijzen voor. Een waar genot voor de Londenaars, die hun enchilada’s en churro’s graag zonder ‘chichi’ eten. Hier ga je scoren bij je kinderen!

Boek flexibele tickets

Stad of Station
Stad of Station


Ook interessant

Citytrip Londen

Ontdek al onze tips voor een geslaagde trip naar de Britse hoofdstad.

Citytrip Londen

3 dagen in Londen

Ga goed voorbereid op pad met onze dagplanning en insider tips.

3 dagen in Londen

De leukste wijken van Londen

Van keurig Kensington tot ondeugend Soho, dit zijn de leukste buurten van Londen.

De wijken van Londen

 

Algemene voorwaarden Trein + Hotel

Voor alle boekingen gelden de desbetreffende voorwaarden. Bij het boeken wordt meegedeeld welke voorwaarden van toepassing zijn. Je vindt hier de meest recente voorwaarden voor respectievelijk hotels en pakketreizen met trein + hotel. Mocht je verder nog vragen hebben, ga dan naar onze hulppagina’s.

Wij zijn aangesloten bij de Britse organisatie van reisbureaus, de ABTA, zodat je recht hebt op ondersteuning door de ABTA. Ook is de gedragscode van de ABTA van toepassing. Voor alle losse hotelreserveringen en pakketreizen met trein- en hotelboekingen geldt een garantieregeling voor het geval dat de uitvoerder in gebreke blijft. Niet alle andere diensten vallen onder deze regeling. Informeer bij ons welke dekking van toepassing is.

Belangrijke reisinformatie: Voor reisadvies en algemene gezondheidsadviezen voor op reis ga je naar respectievelijk diplomatie.belgium.be en www.itg.be/N/reisgeneeskunde.

Eurostar Holidays Limited is in Engeland en Wales in het handelsregister ingeschreven onder nummer 11005481. BTW-nummer 286 2413 93. Vestigingsadres: Times House, Bravingtons Walk, London N1 9AW. Eurostar Holidays Limited is een volledige dochteronderneming van Eurostar International Limited.

Foto's: © Robert Tudor; © Robert Tudor; © Trustees of the Natural History Museum; © Courtesy of Tate Modern; © Kensington Gardens; © Sam Harris; © Sam Harris; © Santa Maria; © JAMIE LAU; © Sam Harris; © Sam Harris; © Getty; © Alamy; © Getty; © National Maritime Museum; © Mudchute Park & Farm; © Belinda Lawley; © Sam Harris; © Angelina Dimitrova