Inloggen / registreren

Kerst in Londen

Londen is een stad voor elk seizoen, maar in de winter speelt de charme en gezelligheid net even een grotere rol. Terwijl de temperatuur daalt, straalt de stad (letterlijk) warmte uit met bruisende kerstmarkten, neonverlichte ijsbanen en sprankelende kerstverlichting in de meest beroemde straten.

Vanaf eind oktober zie je in winkels en cafés al de eerste mistletoe en mince pies, maar vanaf half november gaan de remmen pas echt los en komt Londen in volledige kerstsfeer; in de volksmond noemen ze het ‘Chrimbo’. Kerstverlichting wordt officieel aangeschakeld en warenhuizen als Liberty en Selfridges onthullen hun spectaculaire kerstetalages. En de Londenaren zelf? Die raken helemaal in de ban van kerstsandwiches!

Genieten van de kerstsfeer

De beste plekjes voor je kerstinkopen, of om heerlijk in de feeststemming te komen

9
Nov 2018
-
27
Dec 2018

Kerstmarkt op de Southbank

De kerstchalets langs deze panoramische markt verkopen warme glühwein en lekkere streetfood (worstjes, wraps, poffertjes …). Scoor ambachtelijke geschenken zoals houten speelgoed of juwelen, en laat de kids grappig speelgoed jagen …

 

Meer weten

25
Oct 2018
-
6
Jan 2019

De ijsbaan van het Natural History Museum

Schaats onder bevroren bomen in de feeërieke sfeer van het Gothic-Revivalgebouw van Waterhouse. Vervolmaak je in 50 minuten en ga dan naar de bar in chaletstijl voor warme chocolademelk of glühwein. Ook kinderen kunnen leren schaatsen.

Meer weten

 

22
Nov 2018
-
6
Jan 2019

Winter Wonderland

Het Winter Wonderland in Hyde Park heeft voor elk wat wils. Ga voor een feestelijke adrenalinekick op de kermis, bezoek de grot van Santa en Cinderella on Ice of sip van een hartverwarmende glühwein op de kerstmarkt.

Meer weten

Typisch Britse kersthapjes

Elke Londenaar heeft tijdens de kerstdagen zijn eigen voedselfavoriet, van mince pies tot de ultieme ‘Christmas sarnie’ (een sandwich) – het is dan ook onderwerp van gesprek in lunchpauzes

Close up of some mince pies decorated with pastry stars

Mince pies

Gelukkig hebben we het hier niet over gehakt. Deze zoete traditionele gebakjes zijn gevuld met ‘mincemeat’, een kleverige mix van gedroogd fruit, kruiden, noten, fijngesneden appel en soms een scheutje brandy.

Close up of a Christmas sandwich with turkey, ham and cranberry sauce

Kerstsandwiches

Als er dit jaargetijde iets is dat Londenaren het water in de mond doet lopen, dan is het een sandwich met kalkoen. Traditioneel bereid uit de restjes van kerstdag, maar nu al te koop vanaf half november. Steeds meer cafés en grote ketens strijden om de hoogste eer en voegen van alles en nog wat toe, van bacon en salie stuffing tot cranberrysaus en spruitjes.

Plate full of pigs in blankets

Pigs in blankets

Neem dit niet al te letterlijk. ‘Pigs in blankets’ is een koosnaam voor een immer populair bijgerecht: kleine worstjes omwikkeld met bacon die worden gebraden totdat ze lekker knapperig zijn.

Close up of a Christmas pudding decorated with holly

Christmas pudding

Vergeet even dat je moeder zei dat je nooit met je eten moet spelen. Deze traditionele afsluiting van het Britse kerstdiner is een dessert van gedroogd voedsel en kruiden dat een maand van tevoren wordt bereid. Eenmaal op tafel wordt het overgoten met brandy en aangestoken.


Boek trein + hotel

Volwassene
1
0
0
0

Kinderen jonger dan 4 reizen gratis mee op schoot bij een volwassene. Wel moeten ze een eigen identiteitsbewijs hebben. Per volwassene mag er één kind jonger dan 4 mee.


Ook interessant

5 originele cadeaus uit Londen

Wat je van ver haalt... Deze vijf Britse geschenken vallen beslist in de smaak.

Lees meer

Nieuwjaar in Londen

Londen haalt met oud en nieuw alles uit de kast. Lees onze tips voor een onvergetelijke oudejaarsavond.

Lees meer

Londen met het hele gezin: jouw wintergids

Kom in de kerstfeer en bezoek Londen met je little ones.

Lees meer

Foto's: © Eurostar; © Eurostar; © Getty; © Shutterstock; © Shutterstock; © Shutterstock; © India Roper; © LD Communications; © Winter Wonderland; © Eurostar; © Getty; © Getty