Inloggen / registreren

Londen is een stad voor elk seizoen, maar in de winter speelt de charme en gezelligheid net even een grotere rol. Terwijl de temperatuur daalt, straalt de stad (letterlijk) warmte uit met bruisende kerstmarkten, neonverlichte ijsbanen en sprankelende kerstverlichting.

Genieten van de kerstsfeer

De beste plekjes voor je kerstinkopen, of om heerlijk in de feeststemming te komen

  • Kerstmarkt

   De grootste kerstmarkt van Londen, Winter Wonderland, is geannuleerd voor 2020. Het evenement, dat normaal ieder jaar plaatsvindt in Hyde Park, is dit jaar om veiligheidsredenen afgeblazen. 

   De al even gezellige kerstmarkt South Bank Winter Market daarentegen gaat volgens de laatste berichten wel gewoon door. Het is de place to be voor Scandinavische chalets, glühwein, kaasfonduen in luxe iglo's, en, natuurlijk, een sprookjesachtig uitzicht op de Theems.

   Bij de vele kraampjes kun je cadeautjes inslaan voor het thuisfront, iets lekkers eten of warme chocolademelk laten inschenken om van te nippen terwijl je over de markt slentert.

   Wanneer: 5 november 2020 - 27 december 2020, zondag t/m donderdag van 11.00 tot 21.00 uur en vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur. Elke dag geopend, behalve eerste kerstdag.

   Wat kost het? Toegang is gratis

   Dichtstbijzijnde metrostation: Embankment of Waterloo

  • Kerstlichtjes

   Vanaf half november gaan de remmen los en komt Londen helemaal in de kerstsfeer. De kerstverlichting gaat met veel bombarie officieel aan en warenhuizen als Liberty, Harrods en Selfridges onthullen hun spectaculaire kerstetalages.

   Regent Street en Oxford Street maken er een sport van om elk jaar met nóg indrukwekkendere kerstverlichting te komen. 

   Wanneer?: Oxford Street is de eerste straat waar de lichtjes aangaan, meestal in de eerste week van november. Dit jaar staat de ceremonie gepland voor 2 november. Normaal komt een beroemdheid de lichtjes aandoen, maar dit jaar moeten de Londenaren het zonder celeb stellen. De kerstverlichting van Covent Garden volgt op 10 november.

   Waar: Oxford Street, Regent Street, Covent Garden, Carnaby Street - eigenlijk overal waar winkels zijn.

  • Kerstshoppen

   Nergens is het zo fijn kerstshoppen als in Londen. Op de kerstafdelingen van de grote warenhuizen vind je de mooiste kerstversieringen en de origineelste cadeaus

  • Hogwarts in the Snow

   Een uitje naar de Harry Potter-studio (even buiten Londen) is sowieso een feest, maar in het kerstseizoen is het zo mogelijk nog sprookjesachtiger.

Knusse hotels voor de donkere dagen

Typisch Britse kersthapjes

 • Mince pies

  Gelukkig hebben we het hier niet over gehakt. Deze zoete traditionele gebakjes zijn gevuld met ‘mincemeat’, een kleverige mix van gedroogd fruit, kruiden, noten, fijngesneden appel en soms een scheutje brandy.

 • Christmas pudding

  Vergeet even dat je moeder zei dat je nooit met je eten moet spelen. Deze traditionele afsluiting van het Britse kerstdiner is een dessert van gedroogd fruit en kruiden dat een maand van tevoren wordt bereid. Eenmaal op tafel wordt het overgoten met brandy en aangestoken.

 • Kerstsandwiches

  Als er rond de kerst iets Londenaren het water in de mond doet lopen, dan is het een sandwich met kalkoen. Traditioneel bereid uit de restjes van eerste kerstdag, maar tegenwoordig al te koop vanaf half november. Cafés en grote ketens strijden om de hoogste eer en voegen er van alles aan toe, zoals bacon, cranberrysaus of zelfs spruitjes.


Boek flexibel ticket

Stad of Station
Stad of Station


Ook interessant

Vijf favoriete plekken in Londen voor een magische kerst

Breng de feestdagen deze winter door in het feeërieke Londen.

Magische kerst

10 originele cadeaus uit Londen

Wat je van ver haalt... Deze vijf Britse geschenken vallen beslist in de smaak.

Originele souvenirs uit Londen

Vijf belevenissen in Londen om cadeau te doen

Een feestelijke afternoon tea, unieke voorstellingen ... Een fijne beleving is het mooiste cadeau.

Belevenissen in Londen cadeau doen

Nieuwjaar in Londen

Londen haalt met oud en nieuw alles uit de kast. Lees onze tips voor een onvergetelijke oudejaarsavond.

Lees meer

 

Algemene voorwaarden Trein + Hotel

Voor alle boekingen gelden de desbetreffende voorwaarden. Bij het boeken wordt meegedeeld welke voorwaarden van toepassing zijn. Je vindt hier de meest recente voorwaarden voor respectievelijk hotels en pakketreizen met trein + hotel. Mocht je verder nog vragen hebben, ga dan naar onze hulppagina’s.

Wij zijn aangesloten bij de Britse organisatie van reisbureaus, de ABTA, zodat je recht hebt op ondersteuning door de ABTA. Ook is de gedragscode van de ABTA van toepassing. Voor alle losse hotelreserveringen en pakketreizen met trein- en hotelboekingen geldt een garantieregeling voor het geval dat de uitvoerder in gebreke blijft. Niet alle andere diensten vallen onder deze regeling. Informeer bij ons welke dekking van toepassing is.

Belangrijke reisinformatie: Voor reisadvies en algemene gezondheidsadviezen voor op reis ga je naar respectievelijk diplomatie.belgium.be en www.itg.be/N/reisgeneeskunde.

Eurostar Holidays Limited is in Engeland en Wales in het handelsregister ingeschreven onder nummer 11005481. BTW-nummer 286 2413 93. Vestigingsadres: Times House, Bravingtons Walk, London N1 9AW. Eurostar Holidays Limited is een volledige dochteronderneming van Eurostar International Limited.

Foto's: © Eurostar; © Eurostar; © Jeff Eden, RBG Kew; © Eurostar; © SAM A HARRIS; © Getty; © IMG; © Getty Images; © Getty Images; © Warner Bros Studio Tour; © Getty Images; © Getty Images; © Shutterstock