Inloggen / registreren
Error

Er zijn nieuwe reisbeperkingen. Kijk na of je een negatieve COVID-19-test moet voorleggen en of je de verplichte formulieren hebt ingevuld. Raadpleeg de overheidswebsites voor updates. Belangrijke reisinformatie vind je hier.

Buckingham Palace is de officiële verblijfplaats van de Britse monarchie. Het begon als een niet zo bescheiden herenhuis en werd in 1825 voor Koning George IV omgetoverd tot een paleis door de architect John Nash. De gevel is redelijk sober maar daarachter schuilen grootse ontvangstvertrekken die in de zomer voor het publiek worden opengesteld. De flamboyante wachters zijn wereldberoemd om hun bontmutsen en op de meeste dagen kun je hen om 11 uur aan het werk zien voor de wisseling van de wacht.

 

Stad of Station
Stad of Station

Highlights

  • Ontvangstvertrekken

   Als je geen staatshoofd bent, krijg je slechts zelden de kans de 19 openbare vertrekken van het paleis te bezoeken. Plan een bezoek tussen 20 juli en 29 september 2019 als ze voor het publiek worden opengesteld of boek een exclusief bezoek tijdens de winter. Je krijgt dan de troonzaal, de trappenhal, de balzaal en de zitkamer te zien, inclusief bling-bling bladgoud.

   Plan je bezoek

  • Queen’s Gallery

   De Queen’s Gallery is het ganse jaar geopend. Je kunt er stukken van de Koninklijke Collectie bewonderen en dat is een van de grootste kunstcollecties ter wereld. Schilderijen van Rembrandt, Van Dyck of Canaletto, beeldhouwwerken van Canova, prachtige meubelen, verfijnde serviezen en baanbrekende foto’s: deze schatkamer is verbluffend. Er worden maandelijks ook lunchconcerten georganiseerd.

   Website

    

  • De gouden koets en koninklijke stallen

   Bezoek tussen 1 februari en 30 november 2019 de koninklijke stallen en krijg de gouden koets te zien, met zijn ingewikkeld houtsnijwerk, beschilderde panelen en verguldsels à gogo. De koets weegt zomaar eventjes 4 ton en wordt getrokken door acht paarden. Je kunt je ook als livreiknecht verkleden en je foto laten nemen in een replica van de koninklijke koets.

   Website

  • Voor de kids

   Kom vroeg genoeg zodat je een goed plekje kunt veroveren voor de wissel van de wacht die de meeste dagen om 11 uur doorgaat. In het paleis zelf zullen kids gek zijn op de koninklijke stallen (open van 1 februari tot 30 november) waar ze de paarden van de Queen en de koninklijke koetsen kunnen zien. Nadien kun je pauzeren in St James’s Park. Voor een lichte lunch kun je in het café terecht. Ga nadien kijken hoe de beroemde pelikanen worden gevoed (elke dag van 14.30 tot 15 uur).

Even bijkomen

 • Market Halls

  191 Victoria Street, SW1E 5NE

  Streetfoodrestaurants in een gerenoveerd edwardiaans metrostation, daarvoor moet je in de Market Halls zijn. Je hebt keuze uit dimsum bij Baozi Inn, Super Tacos, roti’s bij Gopal’s Corner. Allemaal even lekker en daarna kun je ook nog donuts en heerlijke koffie krijgen. In de warmere maanden is er een bar op het dakterras.

 • Hai Cenato

  NOVA, 2 Sir Simon Milton Square, SW1E 5DJ

  Deze drukke pizzeria geïnspireerd op het Italiaanse New York van Michelinchef Jason Atherton is een leuke plek om met het gezin te bezoeken. Er is een gezellige bar, The Drunken Oyster, en het is een van de 20 restaurants in Nova, de foodhub in Victoria.

 • The Wolseley

  160 Piccadilly, W1J 9EB

  Met zijn prachtige inrichting, onberispelijke service en voortreffelijke eten blijft The Wolseley altijd in de mode. De menu’s voor afternoon tea (zoals de chocoladevariant met sandwiches van chocoladebrood) zijn een belevenis op zich.

Attracties in de buurt

 • Churchill War Rooms

  Clive Steps, King Charles Street, SW1A 2AQ

  Voel de geschiedenis tot leven komen in de ondergrondse bunker vanwaar de troepen werden aangestuurd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Naast de strategische kaarten en vintage toestellen in de kamers die er nog net zo uitzien als in 1945, is er ook een museum dat is gewijd aan het leven van Winston Churchill.

 • Piccadilly arcades

  Piccadilly Arcade, St. James's, London

  De historische winkelhallen naast Piccadilly (Burlington, Piccadilly, Royal en Princes) huizen nog steeds uitzonderlijke luxegoederen. Kijk in de Burlington Arcade uit naar de Beadles in uniform die er al sinds 1819 voor zorgen dat alles veilig verloopt.

 • ICA

  The Mall, SW1Y 5AH

  Het ICA, of Institute of Contemporary Arts, zorgt al sinds de jaren ’40 voor een bruisend creatief leven in Londen. Het avant-gardeprogramma met tentoonstellingen, lezingen, kunstfilms en livemuziek is eclectisch en uitermate boeiend.

Handig om te weten

Bereikbaarheid

De centrale hub Victoria Station ligt om de hoek. Ook de metrostations Green Park, St James’s Park en Hyde Park Corner zijn dichtbij. Maar een wandeling langs the Mall vanaf Charing Cross/Trafalgar Square trakteert je op spectaculaire bezienswaardigheden.

Prijs

De prijzen hangen af van de verschillende attracties maar ze zijn alle gratis voor kinderen jonger dan 5. Een bezoek aan de ontvangstvertrekken van het paleis kost ongeveer £ 25 voor volwassenen, de wisseling van de wacht is gratis. Toegang tot de Queen’s Gallery kost rond de £ 12 voor volwassenen.

Vermijd de drukte

De ontvangstvertrekken van het paleis zijn elke zomer slechts 10 weken geopend en de plaatsen voor een begeleid bezoek zijn beperkt. Daarom doe je er goed aan vooraf een ticket voor een welbepaald moment te kopen. Andere attracties kun je ook online boeken. Voor de wissel van de wacht gaan de meeste mensen naar de ingang van het paleis maar je kunt de troepen ook aan het werk zien tussen St James’s Palace, Buckingham Palace en Wellington Barracks.

Ook interessant

De Tower of London

Griezelen in de Tower of London: bewonder de eeuwenoude graffiti, de kroonjuwelen en de raven die Londen vrijwaren van invallen.

Tower of London

Tower Bridge

Kijk uit over Londen vanaf een van de bekendste bruggen ter wereld en bezoek de torens, glazen wandelpaden en Victoriaanse machinekamers.

Tower Bridge

Tate Moderngids

Ontdek toppers van de dada- en popartbeweging, bewonder het panorama over Londen en wandel rond in de geometrische bijgebouwen.

Tate Modern

Foto's: © Alamy; © Alamy; © Alamy; © Getty; © Getty; © Alamy; © Chris Horwood; © Hai Cenato; © The Wolseley; © Churchill War Rooms; © Piccadilly Arcade; © Metahaven, Hometown, 2018; © Getty; © Getty; © Getty