Bezienswaardigheden in Londen

Welke hoogtepunten mag je tijdens je eerste bezoek aan Londen beslist niet missen? Welke bezienswaardigheden moet je absoluut gaan zien? Van gebouwen die de skyline bepalen zoals Big Ben en St Paul tot andere highlights zoals Buckingham Palace en de London Eye, deze topattracties mag je tijdens je citytrip niet overslaan.

 

 

De bekendste bezienswaardigheden en attracties van Londen 

De Tower of London

Griezelen in de Tower of London: bewonder de eeuwenoude graffiti, de kroonjuwelen en de raven die Londen vrijwaren van invallen.

Lees meer

 

Tate Moderngids

Ontdek toppers van de dada- en popartbeweging, bewonder het panorama over Londen en wandel rond in de geometrische bijgebouwen.

Lees meer

Tower Bridge

Kijk uit over Londen vanaf een van de bekendste bruggen ter wereld en bezoek de torens, glazen wandelpaden en Victoriaanse machinekamers.

Lees meer

Bezoek de Harry Potter Studio

Neem een kijkje achter de schermen van de Harry Potterfilms in de Warner Bros Studios, op nog geen uur van Londen. 

Lees meer

Buckingham Palace-gids

Van de statige ontvangstvertrekken tot de Queen's Gallery, Buckingham Palace is meer dan de wisseling van de wacht.

Lees meer

Cultuur in Londen voor een zacht prijsje

Ervaar het beste wat Londen te bieden heeft, van musea tot comedyclubs, voor weinig geld.

Lees meer

Andere niet te missen hoogtepunten

 • The London Eye

  Lambeth, SE1 7PB

  Toen de London Eye voor het eerst op de South Bank verscheen was het net alsof het ding van de kermis was getild en midden in het stadscentrum was gedropt. Maar nu is het reuzenrad niet meer weg te denken uit de Londense skyline. Bovenin (op 135 meter hoogte) zie je Londen als een kaart voor je uitgestrekt liggen. Als dat nog niet spannend genoeg voor je is, kan je champagne laten aanrukken, een privécabine huren of een huwelijksaanzoek doen.

 • Big Ben

  SW1A 0AA

  De bekendste attractie van Londen heet sinds 2012 officieel de Elizabeth Tower, ter ere van het diamanten jubileum van de koningin. Big Ben, de enorme klok, ging twee keer kapot maar bleef toch luiden, ook tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nu is hij tot 2021 stil, terwijl hij wordt gerenoveerd. Hoewel de toren in de steigers staat en even niet in zijn volle glorie te bewonderen is, blijft hij een bezoek waard, al was het maar omdat je toch de parlementsgebouwen gezien moet hebben.

 • British Museum

  Great Russell Street, WC1B 3DG

  De steen van Rosetta, marmer uit het Parthenon, mummies van katten: dit iconische museum is een echte schatkamer.

Boek trein + hotel

Stad of Station
Stad of Station

Kies uit zorgvuldig geselecteerde hotels

Ontdek zoveel meer

Via onze partner Musement is het makkelijk om tickets te boeken voor diverse attracties. We hebben zorgvuldig een aantal hoogtepunten uitgekozen met heel wat favorieten voor iedereen.

Meer informatie

Toegang voor meer dan 80 attracties en tours in Londen.

De London Pass is een all-inclusive sightseeing pakket. Daarmee bespaar je geld en hoef je ook niet in een lange wachtrij voor de populairste attracties.

Lees meer

Boek trein + hotel in één pakket

Loop je graag musea plat, of ontdek je liever de nieuwe Engelse gastronomie, alles kan. Boek de perfecte trip met trein en hotel in één pakket.

Boek nu

 

Algemene voorwaarden Trein + Hotel

Voor alle boekingen gelden de desbetreffende voorwaarden. Bij het boeken wordt meegedeeld welke voorwaarden van toepassing zijn. Je vindt hier de meest recente voorwaarden voor respectievelijk hotels en pakketreizen met trein + hotel. Mocht je verder nog vragen hebben, ga dan naar onze hulppagina’s.

Wij zijn aangesloten bij de Britse organisatie van reisbureaus, de ABTA, zodat je recht hebt op ondersteuning door de ABTA. Ook is de gedragscode van de ABTA van toepassing. Voor alle losse hotelreserveringen en pakketreizen met trein- en hotelboekingen geldt een garantieregeling voor het geval dat de uitvoerder in gebreke blijft. Niet alle andere diensten vallen onder deze regeling. Informeer bij ons welke dekking van toepassing is.

Belangrijke reisinformatie: Voor reisadvies en algemene gezondheidsadviezen voor op reis ga je naar respectievelijk diplomatie.belgium.be en www.itg.be/N/reisgeneeskunde.

Eurostar Holidays Limited is in Engeland en Wales in het handelsregister ingeschreven onder nummer 11005481. BTW-nummer 286 2413 93. Vestigingsadres: Times House, Bravingtons Walk, London N1 9AW. Eurostar Holidays Limited is een volledige dochteronderneming van Eurostar International Limited.