Geen inspiratie voor een nieuwe bullet journal? Geen zin om in hondenweer te gaan joggen? Deze tijd van het jaar hebben we altijd de beste voornemens maar wat gezonder gaan eten is deze keer echt niet genoeg. Ga voor een volledige make-over en kruip in de huid van een echte Londenaar de volgende keer dat je het Kanaal oversteekt. Volg onze stappengids en word een local die van pubs houdt, zijn Oyster-card tevoorschijn tovert en dingen afkeurt met een koele, doch niet mis te verstane blik.

 

Vijf goede voornemens voor wannabe-Londenaren

 • Word gehoord

  Great Russell Street, WC1B 3DG

  Tijd om je zinnen perfect neer te pennen: wanneer Londenaren verbolgen zijn, dan blijven ze toch nog altijd oh zo beleefd. Ga de mosterd halen bij de I Object-tentoonstelling van Ian Hislop (van Have I Got News for You?) in het British Museum. Ziedend over het nieuws van de dag? Schrijf een gevatte oneliner op een poster. Woedend over barslechte klantenservice? Stuur een passief-agressieve mail. Door het dolle heen omdat iemand voorsteekt in de rij? Slaak een diepe zucht en rol met je ogen maar blijf kalm. Het is the British Way.

 • Maak van gewoon eten een gastronomisch festijn

  49 Old Compton Street, W1D 6HL

  Cafés met ontbijtgranen, gourmet kebabs: Londen doet niets liever dan alledaags eten een heldenstatus geven. Hipchips in Soho is de nieuwste keet die meedoet met de trend. Op het menu staan alleen maar ambachtelijke frietjes. De nederige aardappel wordt hier als een ster behandeld en wordt geserveerd met smakelijke zoute en zoete dips. Heb je een idee voor een gehaktballenrestaurant? Lanceer het in Londen en wie weet wordt het de foodtrend van 2019.

 • Zoek het wat verderop

  Catford Broadway, SE6 4SP

  Londenaren hebben een nogal gekke visie op aardrijkskunde. Lunchen in Amsterdam? Tuurlijk. Drie dagen naar Mexico voor een huwelijk? Geen probleem. De Overground nemen om een vriend in zone drie te bezoeken? Euh, wel, dat ligt al een pak moeilijker. Doe dit jaar ’s gek. Neem de DLR of bezoek de Catford Constitutional Club voor livemuziek en overheerlijk pub-eten: je zal er als een pionier worden ontvangen.

 • Terug naar de natuur

  2 Forest Road, N17 9NH

  De stad verandert razendsnel en er komen almaar nieuwe architectuurprojecten en shoppingbestemmingen bij. Tegelijkertijd is meer dan 40 procent van Groot-Londen groene ruimte. Er zijn genoeg bomen om door de VN als een woud te worden geklasseerd. En dat maakt het verrassend makkelijk om je uit te leven in de buitenlucht, zonder dat je daar een Barbour-jas of Hunter-laarzen voor nodig hebt. Probeer bijvoorbeeld de wildernis van Walthamstow Wetlands: slechts een kwartier van het centrum maar je waant je in een heel andere wereld.

 • Doe maar gewoon

  145 Fleet Street, EC4A 2BU

  De hype van artisanale biertjes begint stilaan te verminderen en locals hebben de buik vol van onsportief gedrag aan de bar. Een dozijn biertjes proeven, lyrisch worden over een minuscule smaakvariatie en andere dorstigen laten wachten om te bestellen? Da’s een regelrechte no-no. Doe gewoon en de andere pubbezoekers zullen je dankbaar zijn. Ga ‘s naar een historische no-nonsense bar voor een goede, echte pint: Ye Olde Cheshire Cheese in Fleet Street bestaat al sinds de 17e eeuw en was een favoriet van Charles Dickens …


Boek flexibel ticket

Volwassene
1
0
0
0

Kinderen jonger dan 4 reizen gratis mee op schoot bij een volwassene. Wel moeten ze een eigen identiteitsbewijs hebben. Per volwassene mag er één kind jonger dan 4 mee.


Ook interessant

Borough Market gids

Hou je van eten? In Borough Market vind je onweerstaanbaar lekkers, van versgevangen oesters en wilde paddenstoelen tot brownies en Franse kaas.

Borough Market

De beste pubs voor foodies

Weet jij het verschil tussen bangers and mash en Sunday Roast? Alles over klassieke Britse pubgerechten, en de beste plekken om ze uit te proberen.

Pubs voor foodies

Londen voor lovers

Vergeet chocolade en rozen en kies voor een onvergetelijk moment in Londen met zijn tweetjes.

Romantisch Londen

 

Foto's: © Catford Constitutional Club; © Catford Constitutional Club; © Pink Hat (Pussyhat), 2017; © Justin de Souza; © Catford Constitutional Club; © Walthamstow Wetlands; © Alamy; © Shutterstock; © Birdcage; © Petersham Nurseries