Help
Inloggen / registreren
Alert

Britse spoorwegstakingen op 1 en 5 oktober. Meer info

Union Jack and EU flags Brexit

EUROSTAR EN DE BREXIT

Bijgewerkt op 11 februari 2021

Op deze pagina vind je alle essentiële informatie om te reizen na brexit.

BELANGRIJK: We raden ten stelligste aan om het recentste overheidsadvies te raadplegen voor je vertrek. Doe dit zowel voor het land vanwaar je vertrekt als voor het land waar je naartoe reist.
 

Vanaf 1 oktober 2021 is een identiteitskaart van de EU, EEA of Zwitserland niet meer voldoende om te reizen naar het VK, behalve als je in het VK woont en een settled of pre-settled status hebt of daarvoor een aanvraag hebt ingediend. 

Passagiers met een settled of pre-settled status mogen tot 31 december 2025 hun nationale identiteitskaart gebruiken. Een paspoort is verplicht voor alle andere passagiers, ook voor kinderen. 

Je paspoort hoeft niet geldig te zijn voor een minimaal aantal maanden, maar wel voor de volledige duur van je verblijf in het VK.

Meer informatie.
 

Immigratiestatus bewijzen

Ben je een burger van de EU, EER, of van Zwitserland en je hebt een settled of pre-settled status, dan kan daarvan een bewijs worden gevraagd als je het VK binnenkomt. Je kunt hier een code genereren die je mogelijk moet tonen aan de Britse grensfunctionarissen. Deze code bewijst je immigratiestatus.
 

Visum voor het VK

Er is geen visum nodig om naar het VK te reizen voor vakanties of korte trips. Meer informatie.
 

Aankomst in het station

Je moet wat vroeger dan gewoonlijk naar het station gaan. Kijk op je ticket voor de aanbevolen aankomsttijd; voorzie voldoende tijd voor de identiteits- en veiligheidscontrole.

Foto's: © Getty; © Getty