Inloggen / registreren
Union Jack and EU flags Brexit

EUROSTAR EN DE BREXIT

Bijgewerkt op 2 juli 2021

Onze treinen blijven gewoon rijden na 1 januari 2021.

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt met informatie over reizen na 1 januari 2021. Er lopen nog onderhandelingen tussen de verschillende regeringen. De informatie kan dus worden aangepast.

BELANGRIJK: We raden ten stelligste aan om het recentste overheidsadvies te raadplegen voor je vertrek. Doe dit zowel voor het land vanwaar je vertrekt als voor het land waar je naartoe reist.
 

Bewijs van immigratiestatus na 30 juni 2021

Ben je een burger van de EU, EER, of van Zwitserland en je hebt een settled of pre-settled status voor je verblijfsvergunning in het VK, dan kan daarvan een bewijs worden gevraagd als je het VK binnenkomt.

Je kunt hier een code genereren die je mogelijk moet tonen aan de Britse grensfunctionarissen. Deze code bewijst je immigratiestatus. Ben je een burger van de EU, EER of Zwitserland en je komt alleen maar op bezoek in het VK, dan vind je meer info hier.

 

Paspoort vanaf 1 januari 2021
Tot en met 30 september 2021
is de nationale identiteitskaart voldoende om te reizen van de EU naar het VK.


Belangrijk: Vanaf 1 oktober 2021 is een nationale identiteitskaart van de EU, EER of Zwitserland niet meer voldoende. Een paspoort is dan vereist om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen. Meer informatie

 

Is een visum nodig vanaf 1 januari 2021?
Er is geen visum nodig om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen voor vakanties of korte trips.
Voor een langer verblijf moeten EU-burgers mogelijk een visum aanvragen, afhankelijk van de huidige onderhandelingen. We zullen meer informatie kunnen geven wanneer die brexit-onderhandelingen afgerond zijn.

 

Foto's: © Getty; © Getty