Met je fiets op de Eurostar

Je kan je fiets meenemen vanuit sommige stations en op bepaalde Eurostar-routes. Hieronder vind je meer info.

Neem je fiets mee in de Eurostar

Vouwfietsen mogen mee in elke Eurostar-trein als ze opgevouwen kleiner zijn dan 85 cm. Stop ze in een beschermhoes die de fiets volledig bedekt, om zowel je fiets als de bagage van andere reizigers te beschermen.

Als je geen beschermhoes hebt, kun je je fiets meesturen met EuroDespatch, onze dienst voor geregistreerde bagage.

Alle niet-vouwbare fietsen of deze langer dan 85 cm moeten reizen via EuroDespatch, gevestigd in Brussel, Londen, Rijsel of Parijs. Je hebt de keuze uit enkele manieren om je fiets te vervoeren:

  • Je stopt je fiets in een gewatteerde fietstas of fietsdoos. We kunnen een doos voor je voorzien; die is inbegrepen in de prijs van deze service. Dit is de beste manier om je fiets te beschermen.
  • Wil je je fiets volledig gemonteerd houden? EuroDespatch heeft een beperkt aantal plaatsen in de trein, dus je moet vooraf even bellen en informeren naar de beschikbaarheid.

Helaas kunnen we geen gewone fietsen of fietsen groter dan 85 cm meenemen van of naar Ashford, Ebbsfleet, Calais, Disneyland® Paris en onze skibestemmingen.

Tarieven EuroDespatch 

Boek vooraf (fiets reist in dezelfde trein als jij): £30

Boek op de dag zelf (fiets reist in de eerst beschikbare trein): £25*

 

Om vooraf de reis van je fiets te boeken, stuur je een e-mail naar eurodespatch@eurostar.com of bel je naar + 44 (0)3448 225 822.

Neem je je fiets mee op de dag zelf, voorzie dan voldoende tijd en ga naar EuroDespatch vóór je incheckt.

 

* We zullen altijd proberen om je fiets mee te krijgen in dezelfde trein waarin je zelf reist, maar dat hangt af van de beschikbaarheid van de plaatsen. In elk geval garanderen we dat je fiets binnen 24 uur in het station van bestemming is.

 

Lyon, Avignon and Marseille

Helaas kunnen we geen gewone fietsen of fietsen groter dan 85 cm meenemen op Eurostar-treinen tussen Londen of Ashford, en Lyon, Avignon en Marseille. We kunnen je fiets wel laten bezorgen van deur tot deur door First Luggage. Als Eurostar-reiziger krijg je er een exclusieve korting.

Verder reizen met een andere trein

Bovenstaande info geldt alleen voor Eurostar. Als je verder reist met een trein van een andere maatschappij, check je vóór je boekt best even hun reisvoorwaarden.