Onze wervingsprocedure

Hoe solliciteer ik voor een functie?

Zodra u uw droomfunctie bij Eurostar International Limited gevonden hebt, kunt u onmiddellijk solliciteren door een online sollicitatieformulier in te vullen; vergeet niet dat we u ook kunnen vragen een kopie van uw CV bij te voegen.

Op uw online sollicitatieformulier moet u uw persoonlijke gegevens invullen en vragen beantwoorden over uw ervaring, vaardigheden en kwalificaties.

Wat gebeurt er nadat ik de 'verzend'-knop heb ingedrukt?

U krijgt automatisch een e-mail die bevestigt dat we uw sollicitatie hebben ontvangen. Het wervingsteam zal dan uw gegevens vergelijken met de eisen van de gekozen functie. In elke fase van de procedure kijken we erop toe dat alle sollicitanten eerlijk en in overeenstemming met het gelijkekansenbeleid van Eurostar worden behandeld.

Wanneer hoor ik iets over mijn sollicitatie?

Tijdens de hele sollicitatieprocedure houden we u op de hoogte via e-mails. Als uerin slaagt om door te dringen tot de beoordelingsfase, dan krijgt u dat ruim op tijd te horen en zorgen we ervoor dat u alle informatie krijgt die u nodig hebt om u grondig voor te bereiden.

Wanneer hoor ik iets van mijn beoordeling/interview?

We proberen elke kandidaat binnen vijf werkdagen het resultaat mee te delen. We moedigen kandidaten die een beoordeling achter de rug hebben aan zelf om een reactie te vragen. Mocht u binnen die termijn niets van ons gehoord hebben, dankan het zijn dat we het erg druk hebben. Maar dat betekent niet dat we niets van u willen horen; aarzel niet contact met ons op te nemen, we zullen u graag onze opmerkingen geven.

Hoeveel beoordelingen/interviews moet ik bijwonen?

Dat hangt af van de functie. Voor sommige functies zoals Customer Service Team Member duurt de beoordeling slechts één dag. Voor andere functies kunnen er twee of zelfs drie interviews/beoordelingen plaatsvinden. We laten u dat op tijd weten en geven u voldoende voorbereidingstijd, zodat u niet voor verrassingen komt te staan!

Wat gebeurt er als ik slaag?

Dit is het onderdeel dat we fijn vinden! Iemand van het wervingsteam zal contact met u opnemen om het voorstel met u te bespreken. We geven u natuurlijk alle tijd om uw beslissing te overwegen (hoewel ze volgens ons heel gemakkelijk te nemen is!). Als u het voorstel aanvaardt, sturen we u zo snel mogelijk een voorstelbrief. In de brief vindt u alles wat u moet doen voor u een contract en de startdatum krijgt.

Wat moet u doen voor u in de onderneming begint?

Alle kandidaten moeten een medisch onderzoek en/of een drugs/alcoholcontrole ondergaan. Alle kandidaten moeten ook bewijzen dat ze in hetUK mogen werken en een bewijs van woonplaats voorleggen. U dient ook een goede referentie van een jaar, een karakterreferentie en al het andere papierwerk ondertekend terug te sturen. Het neemt wat tijd in beslag maar het wervingsteam zal u in elke fase van de procedure helpen. Zodra alle nodige documenten ingevuld zijn, krijgt u een arbeidscontract met een bevestigde startdatum en een brief waarin de data, uren en plaats van uw eerste werkdag staan vermeld.

Wat is de drugs- en alcoholcontrole?

De controle is een gewone urinetest die plaatsvindt bij onze medische dienstverlener. Ze duurt ongeveer 45 minuten. Als u voor Eurostar zal werken in een functie waar veiligheid uiterst belangrijk is (bijv. Treinmanager, Treinbestuurder) moet u een medische test ondergaan voor aanvang van de eerst werkdag enkan u ook achteraf op elk moment gevraagd worden een drugs- en alcoholtest te ondergaan.

Laat het ons weten

Als u zich tijdens de wervingsprocedure niet gelukkig voelt met de service die het wervingsteam u biedt, of als u een vraag hebt die niet beantwoord wordt op onze FAQ-bladzijde, of als u ons gewoon wilt zeggen wat u van ons werk vind, aarzel dan niet contact met ons op te nemen op recruitment.questions@eurostar.co.uk. Binnen drie werkdagen krijgt u van ons een antwoord.

Zoek jobs