Railteam

Railteam staat niet op zichzelf, het is een alliantie van een aantal hogesnelheidsoperatoren.

Zij hebben met elkaar gemeen dat ze reizen met de trein tot de logische, eerste keus willen maken om binnen Europa te reizen, met makkelijke, naadloze verbindingen.

  • Eurostar (VK, België en Frankrijk)
  • DB (Duitsland)
  • SNCF (Frankrijk)
  • NS Hispeed (Nederland)
  • ÖBB (Oostenrijk)
  • SBB (Zwitserland)
  • NMBS (België)

Welke hogesnelheidstrein u ook kiest, Eurostar, ICE, TGV, Thalys, Lyria of Railjet, al deze treinen hebben een hoge standaard van comfort, punctualiteit en betrouwbaarheid.

Tot uw dienst

Railteam informatiepunten Op belangrijke knooppunten (Brussel-Zuid, Lille Europe, Frankfurt, Keulen,Stuttgart) en in hoofdstations als Paris Gare du Nord enAmsterdam komen handige informatiepunten waar u terechtkunt voor inlichtingen. De medewerkers spreken er minstens de nationale taal en zeker ook Engels en één of meer andere talen.

Spring op de volgende trein Als het eerste traject van uw reis met Railteam vertraging heeft, waardoor u uw aansluiting mist, kunt u de eerstvolgende trein nemen, zonder uw ticket te moeten wijzigen. Ditkan op voorwaarde dat de aansluiting gebeurt in één van de knooppunten van Railteam.

Informatie in de trein In de trein kunt u via de treinbegeleiders informatie krijgen over aansluitingen met Railteamtreinen, zoals de vertrektijd en het spoor vanwaar de trein vertrekt. Op de website van Railteam vindt u ook stationsplattegrondjes om makkelijker uw aansluiting te kunnen nemen.

Toegang tot de businesslounges Als u een Eurostar carte blanchekaart hebt, of u bent lid van een gelijkwaardig getrouwheidsprogramma van een ander lid van Railteam, dan hebt u toegang tot alle businesslounges van het hogesnelheidsnet.

Surf naar www.railteam.nl voor meer informatie (bijvoorbeeld reistijden), gegevens over de leden van Railteam, tips om uw reis te plannen en gedetailleerde rapporten over de duurzaamheid van reizen met hogesnelheidstreinen.

U vindt er ook alle informatie over de getrouwheidsprogramma's van de leden van Railteam en hoe u uw punten kunt gebruiken om doorheen Europa te reizen.