Managementteam

Nicolas Petrovic, directeur-generaal
Nicolas Petrovic, directeur-generaal

Nicolas werd in april 2010 directeur-generaal van Eurostar. Hij ging bij Eurostar aan de slag als directeur klantenservices, Londen, in augustus 2003, alvorens bijna vier jaar als Chief Operating Officer te werken. Voor zijn overstap naar Eurostar werkte Nicolas bij de SNCF als secretaris-generaal van de Direction Grandes Lignes en als operationele directeur-generaal van de regio Paris Saint-Lazare. Naast zijn ruime ervaring in de transportsector in zowel het VK als Frankrijk beschikt Nicolas tevens sinds 2003 over een MBA van de INSEAD.

James Cheesewright, Chief Financial Officer
James Cheesewright, Chief Financial Officer

James Cheesewright kwam in 2010 van bij Misys Plc, waar hij Group Vice President of Corporate Finance was. Hij begon bij Misys in 2006 als Business Transformation Director en werd daarna Chief Operating Officer of the core banking division. Vóór Misys werkte James twaalf jaar bij Cable & Wireless Plc waar hij een aantal managementfuncties voor financiën en algemeen bestuur waarnam.

Christophe Lemaire – Chief Information Officer
Christophe Lemaire, Chief Information Officer

Christophe kwam in juli 2009 bij Eurostar. Hij is belast met de informatiesystemen van het bedrijf en houdt, naast de systemen van Operations, Maintenance en Corporate, met inbegrip van de desktops en spraaksystemen, toezicht op de boekings- en distributiesystemen. Christophe bekleedde voordien gedurende 18 jaar diverse IT-functies bij de SNCF. Vóór hij bij Eurostar kwam, was hij directeur van het SNCF Lille Data Centre, waar Eurostars boekingssysteem en distributiekanalen gehost en onderhouden worden.

Mary Walsh, directeur communicatie
Mary Walsh, directeur communicatie

Mary kwam in oktober 2009 bij Eurostar. Zij is verantwoordelijk voor het beheer van de communicatie met de media, de stakeholders en de werknemers. Mary stapte vanuit de Lloyds TSB Group over naar Eurostar, waar zij 10 jaar doorbracht, aanvankelijk als hoofd mediarelaties en daarna als directeur bedrijfsrelaties. Zij startte haar carrière in PR-consultancy bij Ogilvy and Mather, waar zij campagnes leidde voor diverse B2B- en B2C-bedrijven. Vóór Lloyds TSB was zij directeur public relations bij PKF, de firma voor professionele diensten.

Mikaël Lemarchand, Director of Stations

Mikaël startte bij Eurostar in januari 2012 als Director of Stations met de eindverantwoordelijkheid voor alle Eurostarterminals en -stations. Voorheen was Mikaël Director of Rail Development Europe bij Keolis. Hij leidde hier een aantal projecten waaronder de uitbreiding van de TransPennine Express Franchise, samen met partner First Group. Eerder werkte hij voor de SNCF, o.a. als Head of Chairman's office en in Marketing and Strategic Planning. Internationale ervaring deed hij ook al op in het begin van zijn carrière toen hij in Duitsland in de energiesector werkte en in management consultancy.

Nick Mercer, commercieel directeur
Nick Mercer, commercieel directeur

Als commercieel directeur heeft Nick Mercer de algemene verantwoordelijkheid voor alle verkoop- en marketingactiviteiten op alle markten. Nick's belangrijkste verantwoordelijkheid zijn de inkomstengenererende activiteiten in het hele bedrijf. Vóór hij bij Eurostar kwam, heeft hij de functie van verkoop- en marketingdirecteur bekleed bij Air Miles, First Direct en Open, het interactieve platform van Sky TV.

Marc Noaro, directeur klantenservice

Marc kwam bij Eurostar vlak voor de start in 1994 en bekleedde een aantal operationele functies, alvorens in 2003 hoofd klantenservice te worden. Hij was vervolgens gedurende twee jaar HR-directeur en keerde daarna als directeur in 2006 terug naar de klantenservice. Zijn verantwoordelijkheden omvatten nu HR, Station Operations, On Board Services, Catering, Security en Traveller Care (human resources, stationsoperaties, diensten op de treinen, catering, veiligheid en reizigerszorg).

Gareth Williams, Director of Regulatory Affairs & Company Secretary

Gareth Williams joined Eurostar in June 2011 from the Department for Transport (DfT) as Director of Regulatory Affairs and Company Secretary, bringing with him 20 years’ experience in UK Government and an in-depth knowledge of the rail industry. Gareth oversees all regulatory matters, working alongside other business functions to provide strategic advice on issues affecting Eurostar where government legislation or industry regulation is involved. In addition, Gareth heads up the Legal team and serves the Eurostar Board as Company Secretary.

Frank Renault, Operations Delivery Director

Frank ging aan de slag bij Eurostar in juli 2013 en leidt de dagdagelijkse operaties en onderhoud van Eurostars treinenpark. Voordien was Frank directeur van TER Bretagne bij SNCF, waar hij verantwoordelijk was voor de operaties van het regionaal treinverkeer in Bretagne. Daarvóór nog bekleedde hij een aantal senior functies bij de Franse spoorwegen, waaronder Directeur Operaties in Normandië en Directeur Operaties in Picardië.