Partnerships

Wij werken samen met een aantal van de belangrijkste instanties op het gebied van duurzaamheid, om initiatieven te steunen, inspiratie op te doen en ideeën uit te wisselen.
eigen terrein. Zij hebben ons geholpen om voor ons bedrijf het meest optimale programma voor duurzaamheid op te stellen.

Friends of the Earth

We hebben de handen in elkaar geslagen met Friends of the Earth om te kunnen putten uit hun milieu-expertise en om ons te helpen onze 'Groene Reis'-afspraken na te komen. Dankzij Friends of the Earth kan jij ook mee het verschil maken.

Start

Start is een initiatief van The Prince's Charities Foundation om mensen in het Verenigd Koninkrijk tips en adviezen te geven om milieubewuster te leven. Om duidelijk te maken hoe een energie-efficiënte, schonere en gezondere toekomst eruit kan zien, willen ze de nadruk leggen op "Begin met..." in plaats van "Stop met...". Dit jaar werken we samen om één miljoen beloften voor een milieubewuster gedrag effectief om te zetten in actie, door een heleboel aanbiedingen en stimulansen.

Global Cool

Global Cool is een organisatie voor een groenere levenswijze, die mensen ertoe aanzet anders te gaan denken en leven. Ze werken samen met bekende persoonlijkheden en de showbizz om nieuwe ideeën voor een groener bestaan te promoten, zonder daarvoor de leuke dingen van het leven te moeten opgeven. We steunen Traincation dat inspiratie en tips levert voor de leukste bestemmingen om met de trein naartoe te reizen. Neem alvast een kijkje voor je eigen treinvakantie of 'Traincation'.

Worn Again

Worn Again is een bedrijf voor upcycling, het maakt nieuwe designproducten van bedrijfsmateriaalafval. We hebben met hen al samengewerkt om onze uniformen te recycleren tot tassen voor de treinbegeleiders. Die kregen zelfs een plekje in het Design Museum van Londen. In de Worn Again shop kun je een aantal van hun vernieuwende, duurzame designs bewonderen.

The Ashden Awards

De milieuspecialisten van Ashden steunen praktische, plaatselijke energieoplossingen die de CO2-uitstoot verminderen, het milieu beschermen, armoede bestrijden en over het algemeen het dagelijks leven van de mensen verbeteren. Voor de Eurostar Ashden Award for Sustainable Travel (voor milieubewust reizen dus) werken we samen met Ashden om duurzame vervoersprojecten op te sporen die zowel vernieuwend zijn, als duidelijk, meetbaar en bewezen, dit in België, in het Verenigd Koninkrijk en in Frankrijk.

Young Peoples Trust for the Environment

Eurostar steunt de Young People's Trust for the Environment, een liefdadigheidsinstelling die werd opgericht in 1982 om jonge mensen meer begrip voor het milieu te doen krijgen en voor de noodzaak van duurzaamheid. Hun doel is om jongeren echt bewust te maken van de milieuproblematiek, zoals het uitsterven van diersoorten, de grond-, lucht- en watervervuiling, de vernietiging van het regenwoud en van de wetlands, groeiende woestijnen en het leegvissen en misbruiken van de oceanen. Tegelijk leggen ze de nadruk op een optimistische boodschap dat dingen ten goede kunnen veranderen en dat jongeren daarin een rol kunnen spelen.

Best Foot Forward

Sinds 1997 assisteerde Best Foot Forward meer dan 100 organisaties met veel succes om de milieu-impact van hun werkzaamheden, producten, diensten en acties te meten, te beheren, te communiceren en te verminderen. Dat doen ze nu ook voor ons, zodat we de CO2-voetafdruk van ons hele bedrijf voor 2010 kunnen berekenen. Ze hebben ook de CO2-gegevens en algoritmes bezorgd die we in knipeenkwart.be gebruiken voor het berekenen van je persoonlijke CO2-uitstoot. Dankzij het 'Groene Reis'-project hebben wij onze CO2-uitstoot per reizigerstraject met meer dan een kwart verminderd. Maar ook jij kan een kwart knippen van je CO2-uitstoot met een aantal tips die precies op jouw maat zijn gesneden. Kijk maar eens op knipeenkwart.be.

ICE

We steunen het programma van Ice omdat zij mensen belonen die duurzame keuzes maken. Ice verenigt namelijk een aantal partners die milieuvriendelijke producten en diensten leveren, van alledaagse benodigdheden tot schitterende cadeaus. Kijk snel hoe je punten kunt verzamelen en omruilen en zo ook kunt helpen om het ijs van de poolkappen te bewaren.