Rollend materiaal en veiligheid

Eurostar beheert momenteel een vloot van 27 treinen op de verbindingen tussen België/Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Rollend materiaal en veiligheid

Rollend materieel

  • Eurostar beheert momenteel een vloot van 27 treinen op de verbindingen tussen België/Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast worden drie Eurostartreinen ingezet op binnenlandse lijnen in Frankrijk en rijdt er een vierde rond in België die tussen 2011 en 2015 gebruikt zal worden als prototype voor de vernieuwing van de Eurostartreinen.
  • De Eurostartreinen die tussen de hoofdsteden rijden, zijn 400 meter lang en omvatten 18 personenrijtuigen en twee locomotieven. Iedere trein telt 750 zitplaatsen, ongeveer het equivalent van de capaciteit van twee Boeing 747- vliegtuigen. Van deze zitplaatsen bevinden er zich 544 in Standard en 206 in Business Premier en Standard Premier.
  • Doordat Eurostartreinen niet kunnen worden ingekort of verlengd, kande capaciteit van de trein niet worden aangepast aan de bezettingsgraad. Daarom wordt de bezettingsgraad niet beschouwd als
    kernfactor voor de prestaties van Eurostar, waar dit wel het geval is voor luchtvaartmaatschappijen die vliegtuigen van verschillende grootte kunnen inzetten.

Veiligheid

  • Eurostar heeft een uitmuntende veiligheidsreputatie. Alle treinen beschikken over uiteenlopende veiligheidsvoorzieningen waardoor zij tot de veiligste treinen ter wereld behoren.
  • De brandpreventiesystemen voor een veilige doorgang van de Kanaaltunnel zijn uniek. Deze omvatten algemeen gebruik van vuurbestendige materialen, dikwandige isolatie van kabels en branddeuren tussen elk rijtuig.
  • De bestuurderscabine bevat moderne systemen voor treinbescherming zoals het Franse, automatische systeem TVM-430, dat gebruikt wordt op High Speed 1. Het standaard TPWS-systeem van het Verenigd Koninkrijk werd eveneens geïnstalleerd.