2 FOR 1

2 FOR 1

Met je Eurostar-ticket naar het museum


Alle grote musea in Londen zijn gratis toegankelijk. Elk jaar organiseren ze bovendien de meest uiteenlopende en stuk voor stuk uitzonderlijke tentoonstellingen. Daar geldt wel een entreeprijs. Toon je Eurostar-ticket aan de kassa en je mag binnen met z’n tweeën voor de prijs van één.

Lees de algemene voorwaarden

 

Exhibition of the month

TATE BRITAIN
David Hockney


Tot 29 mei 2017
Hockney is een van de meest geliefde en invloedrijke Britse kunstenaars van de twintigste eeuw. Deze tentoonstelling is de meest uitgebreide ooit van hem en toont schilderijen, tekeningen, prints, foto’s en video’s. Op zijn tachtigste experimenteert Hockney nog altijd met nieuwe technologieën. Deze evolutie wordt duidelijk in zijn werk over een tijdspanne van meer dan zestig jaar.

Rechten:David Hockney, Portrait of an Artist (Pool with Two Figures), 1972, Private Collection © David Hockney Photo Credit: Art Gallery of New South Wales / Jenni Carter

The British Museum

Het beroemdste museum ter wereld

Het gebouw alleen al is een achttiende-eeuws meesterwerk, de collectie is sinds de tijd van de Britse kolonies gestaag blijven groeien. Het is een van de mooiste musea ter wereld over de geschiedenis van de mensheid vanaf haar prille bestaan.

Tube: Holborn
Adres: Great Russell Street, London, WC1B 3DG

 

Victoria and Albert Museum

Grootste kunst- en designmuseum ter wereld.

Drieduizend jaar geschiedenis is verpakt in allerlei voorwerpen: keramiek, meubeltjes, beeldhouwwerk, kleding en schilderijen. Beroemd zijn de vernieuwende tentoonstellingen over mode en popcultuur.

Tube: South Kensington
Adres: Cromwell Road, London, SW7 2RL

 

Tate Modern

Kunst van de 20ste en 21ste eeuw op zeven verdiepingen.

Deze voormalige elektriciteitscentrale in rode baksteen huisvest de grootste collectie van moderne Britse kunst ter wereld. En er is de enorme, indrukwekkende Turbine Hall.

Tube: Southwark
Adres: Bankside, London, SE1 9TG

 

Tate Britain

Topstukken van de Britse kunst

De Tate Britain werd in 1897 opgericht door sir Henry Tate met één specifieke opdracht: een podium geven aan Britse artiesten, geboren of getogen in Engeland. En dus heeft het een van de grootste en veelzijdigste collecties van Europa.

Tube: Pimlico
Adres: Millbank, Westminster, London, SW1P 4RG

 

The National Gallery

Een must voor kunstliefhebbers

Dit museum huisvest een imposante verzameling Europese schilderijen (zo'n 2300) van de middeleeuwen tot de 19de eeuw. Monet en Manet zijn er, Van Gogh, maar ook Botticelli, da Vinci, Rubens, Rembrandt, Velázquez...

Tube: Leicester Square of Charing Cross
Adres: Trafalgar Square, London, WC2N 5DN

 

National Portrait Gallery

Ze kijken je allemaal aan

De National Portrait Gallery is gespecialiseerd in portretten uit de verre geschiedenis tot vandaag. Schilderijen en foto's van Tudors en voetbalhelden hangen hier zij aan zij met officiële staatsieportretten en karikaturen.

Tube: Leicester Square of Charing Cross
Adres: 2 Saint Martin's Place, London, WC2H 0HE

 

Royal Academy of Arts

Klassieke kunst in het hart van Piccadilly

De Academy wordt geleid door de Academicians, tachtig befaamde artiesten en architecten. Je vindt er ook de oudste Britse kunstschool en het enige marmeren beeldhouwwerk van Michelangelo in Groot-Brittannië.

Tube: Piccadilly Circus / Green Park
Adres: Burlington House, Piccadilly, London W1J 0BD

 

Science Museum

Interactief voor het hele gezin

Hier kun je de Apollo 10-raket zien, een trui die werd gebreid met wol van Dolly (het eerste gekloonde schaap), of een robot gespecialiseerd in het spelletje steen-papier-schaar.

Tube: South Kensington
Adres: Exhibition Road, South Kensington, London, SW7 2DD

 

The British Library

Nationale Britse literatuurverzameling

De nationale bibliotheek van Groot-Brittannië kan uitpakken met uitzonderlijke tentoonstellingen. Ze huisvest wereldberoemde en unieke documenten zoals Shakespeares First Folio uit 1623.

Tube: King's Cross St Pancras of Euston
Adres: 96 Euston Road, London, NW1 2DB